21. maj. 2011
Af af Annelise Weimann

Dronning Margrethe hyldede sin veninde Susanne Heering

Dronning Margrethe og Susanne Heering
Dronning Margrethe og Susanne Heering
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Margrethes veninde Susanne Heering blev hyldet, da der var afdansningsbal i Næstved.

Det er sædvanligvis dronning Margrethe, der bliver hyldet på Fru H's Danseinstitut i Næstved. I søndags var det Susanne Hee­ring, der blev fejret, fordi hun har 30-års jubilæum.

- Jeg vil bede alle om at udbringe et trefoldigt leve for Susanne. Og takke hende for alt det hun har gjort for os og for balletten her i Næstved og i København, sagde dronning Margrethe og fik samtlige tilskuere i Næstved Bio til at rejse sig og både råbe hurra og synge en sang for hendes bedste veninde gennem mange år, Susanne ­Heering.

I 30 år har Susanne ledet Fru H's Danseinstitut og med ildhu styret undervisningen af byens mange balletbørn. Selv om dronningens veninde er kendt for at kræve disciplin af sine elever, elsker de hende for hendes sødme, venlighed og dygtighed, og biografen stod på den anden ende ved begge forestillinger i søndags. Dronningen kunne dog kun være med til den første forestilling, til gengæld fik hun alle op af stolene til en festlig og højlydt hyldest. Dronningen greb en vimpel med rød-hvide bånd og svingede den, som om det var den røde fane 1. maj, og tilskuerne jublede.

Næsten alle balletskolens elever var på scenen på jubilæumsdagen, og deres forældre var ivrige tilskuere, så der var en begejstret stemning, både da eleverne viste klassiske ballettrin, men måske endnu mere under balletten "En Tivoli­drøm,", som dronningen både har skrevet, lavet dekorationer og kostumer til.

Læs mere om: