Dronning Margrethe hylder danske veteraner på D-dag

Dronning Margrethe.

Dronning Margrethe.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den danske regent har netop lagt en krans til ære for de faldne.

Dronning Margrethe er i dag, fredag, i Frankrig som gæst til 70-årsdagen for D-dag – dagen hvor de allierede gik i land på Normandiets strande for at bekæmpe tyskerne under Anden Verdenskrig. 

Årsdagen bliver markeret med et storstilet internationalt program, hvor dronning Margrethe og forsvarsminister Nicolai Wammen er til stede - inviteret af den franske præsident, François Hollande.

For at markere at Dannebrog endelig vajer side om side med de andre allieredes flag, vil der være en særlig dansk ceremoni med deltagelse af de to danske repræsentanter samt blandt andre forsvarschef Peter Bartram og den franske indenrigsminister, skriver Ritzau ifølge Ekstra Bladet. 

Dronning Margrethe har netop lagt en krans til ære for de faldne. Syv danske krigssejlerveteraner, som længe har kæmpet for den officielle anerkendelse, vil også være med til den danske ceremoni nær Utah Beach Museum.

18 statsoverhoveder, heriblandt USA's præsident, Barack Obama, Ruslands præsident, Vladimir Putin, og britiske dronning Elizabeth er også til stede ved den internationale ceremoni fredag eftermiddag.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden