5. sep. 2016
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe: I gør os stolte

Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul / Billed-Bladet
Dronning Margrethe indledte førstedagen af årets sidste sommertogt med at hædre alle dem, der er udsendt på mission for Danmark.

Dronning Margrethe har taget hul på den første dag af sit todages besøg i Odsherred i Nordsjælland. Dronningen kom sejlede i chalup fra kongeskibet Dannebrog, der lå for svaj i Isefjorden ud for Kongsøre.

Her blev dronning Margrethe modtaget med et nifoldigt leve, musik, taler og sang, inden hun selv, ganske uventet, gik på talerstolen og holdt en rørende tale.

Dronning Margrethe holdt rørende tale

- Tak for jeres indsats. I gør vort land ære, I gør os stolte af jer og vi glæder os over, at der stadig er folk, der vil noget, der vil risikere noget og er parat til at træde frem.

- Det er en fornem festdag, og jeg er meget glad for at være tilstede netop her, som jeg har et helt særligt forhold til, sagde dronningen - med reference til sin søn kronprins Frederik, der netop tog sin uddannelse som frømand på Kongsøre.

Dronningen fortsatte sin tale med flere pæne ord:

- Det er en meget stor glæde for mig at være tilstede her på Kongsøre i dag på Flagdagen, hvor vi mindes dem, der har været udsendt, og dem, der er udsendt. Her, hvor nogle veteraner fra Odsherred er tilstede, vil jeg gerne takke netop jer for jeres indsats, sagde dronning Margrethe, inden hun talte med veteranerne og deres familier.

Frokost på Dragsholm Slot

Herefter gik turen videre til Nykøbing Sjælland, hvor tusindvis af mennesker havde taget opstilling i Ahlgade for at få et glimt af Danmarks dronning klædt i en flot rød dragt.

Her midt i gågaden i et nyligt indviet Egnsteater blev dronningen modtaget af borgmester Thomas Adelskov og kommunalbestyrelsen.

Frokosten spiser dronningen på det enestående slot Dragsholm i historiske rammer og med fortællinger om en hvid dame, der spøger.

Læs mere om: