13. dec. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe i herligt humør til helt specielt julemøde

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
På en iskold aften i København ankom hendes Majestæt dronning Margrethe i herligt december-humør til en julebegivenhed på Nationalmuséet. Indenfor på det gamle museum var der på alle måder skruet op for varmen på den helt særlige aften.

Dronning Margrethe ankom særdeles veloplagt til arrangementet er det Kongelige Danske Geografiske Selskabs julemøde på Nationalmuséet i København.

Dronningen blev udenfor det gamle museum modtaget af blomsterdrengen Asger på 11 år.

Også museumsdirektør Rane Willerslev tog varmt imod.

Indenfor var der også varmt og hyggeligt.

Det særlige julemøde fandt sted på første sal i bygningen, og Rane Willerslev spurgte høfligt dronningen, om hun var var klar til at tage trappen.

-Ja, ja, svarede dronningen, og så forcerede Majestæten smilende de mange trappetrin.

Dronning Margrethe i godt selskab

Dronning Margrethe var kort efter i godt selskab med blandt andre forskere fra Nationalmuseet og Moesgård, som fortalte om ny viden under temaet Det rejsende menneske.

Arrangementet indledtes med tildeling af Vitus Bering Medaljen posthumt til selskabets vicepræsident, professor Henrik Breuning-Madsen, for hans banebrydende forskning i jordbundsgeografi og store indsats i den geografiske videnskabs tjeneste.

Denne uges udgave af BILLED-BLADET

I denne uges udgave af BILLED-BLADET kan du se skønne billeder fra og læse alt om kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks besøg til Letland.

Du får også en skøn reportage fra kronprinsfamiliens hyggelige dag med julekoncert i København, hvor de havde selskab af Marys far John Donaldson og hans kone Susan.

Desuden byder vi på et stort tillæg om året i kongehuset og meget, meget mere.

Læs mere om: