Dronning Margrethe i nyt interview: Én ting kan få hende til at abdicere

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
For dronning Margrethe er det en pligt at blive siddende på tronen hele sit liv. Det fortæller hun om i nyt interview med det svenske medie Expressen.

Danmarks dronning Margrethe runder de 80 år i 2020, og hun er mere populær end nogensinde. Også i Sverige er dronningen en person, mange synes om og respektererer.

Den svenske avis Expressen har interviewet hele Danmarks Margrethe, der blandt andet kommer ind på sin egen position i kongehuset.

Det er for livet

For regenten har det altid været en pligt at blive siddende på tronen hele livet. Der er dog et enkelt forhold, som kan ændre på den opfattelse.

- Måske hvis jeg blev alvorligt syg, siger dronningen, da hun bliver spurgt, om der overhovedet er noget, som kan få Majestæten til at abdicere. Samtidig understreger hun dog, at opgaven som dronning er for livet.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Jeg føler intet pres

I interviewet spørges der også til kronprins Frederik og om, droning Margrethe føler, at hun bør overlade tronen til sin ældste søn allerede nu eller i de kommende år.

– Jeg føler intet pres, lyder det fra Margrethe, der i den forbindelse gentager, at hun er dronning, så længe hun lever.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden