Tirsdag, 21. august 2018 - af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe inviterer os helt ind i sit eventyrlige univers

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: All Over Press
Amalienborgsmuseet danner rammen om en særudstilling med en perlerække af dronning Margrethes egne kostumer og scenografier til nogle af danskernes mest elskede eventyr.
Hendes Majestæt dronning Margrethe har det meste af sit liv haft evnen til at udtrykke sig kunstnerisk på forskellige områder. Noget af det, dronningen har brugte mange kreative kræfter på, er kostumer og scenografi til flere af danskernes mest elskede eventyr. Nu kan vi alle få muligheden for at nærstudere noget af dronning Margrethes arbejde på dette felt.  
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
 

Højdepunkter fra dronningens barndom

I særudstillingen ”Eventyrdronningen” på Amalienborgsmuseet har dronningen selv været med til at udvælge kostumer og scenografier, der belyser flere sider af majestætens kunstneriske virke. I Christian VIII’s Palæs mange sale udfoldes dronningens sceniske univers. Herefter kan man gennem fotografier fra det private album få et indblik i den kongelige families tradition for at klæde sig ud. Her kan den besøgende blandt andet opleve højdepunkter fra dronningens barndom.  
Dronning Margrethe
Foto: Kongehuset
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Festlige figurer fra Fyrtøjet

I et par andre sale på Amalienborg præsenteres et udvalg af kostumer i scenografier sammensat af dronningens découpager. Her kan man opleve en helt speciel del af udstillingen befolket med en festlig blanding af figurer fra Tommelise, Fyrtøjet, Nøddeknækkeren og Askepot.  Derudover er dronningens arbejdsbord og atelier blevet genskabt, så vi kan få et nærmere indsblik i majestætens kunstneriske virke. Udstillingen "Eventyrdronningen" kan opleves fra den 27. september til den 19. maj næste år.  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden