Mandag, 28. december 2015 — af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe klar til stor folkefest i Fredensborg

Jeppe Michael Jensen
På Fredensborg Slot vil Ydre Slotsgård være åben for publikum, der kan se dronningens nytårstale på storskærme.

Det er noget helt særligt for de lokale i Fredensborg, når dronningen for andet år i træk holder sin nytårstale fra slottet i den nordsjællandske by. Mange bysbørn vil gå en tur op til slottet for at være helt tæt på hovedpersonen, som skal levere årets mest ventede tale og derved for alvor får sat gang i nyårsfesten.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

VIDEO: Se alle højdepunkterne fra 2015 i kongehuset

Varmer op med champagnekurv

Fredensborgs indbyggere varmer allerede tidligt på aftenen op til det store brag af en nytårsfest. Mange tager kurve med champagneflasker, slanke glas og små delikatesser med sig, så de har noget at hygge sig med op til talen kl. 18.00. Ydre Slotsgård være åben for publikum, og der er mulighed for at se dronningens nytårstale på storskærme.

Livgarden i Indre Slotsgård

Når dronningen holder sin tale fra Havesalen, vil Livgardens traditionsrige æresbevisning også være en del af programmet til den flotte folkefest på årets sidste dag. Æresbevisningen vil finde sted i Indre Slotsgård. Den indledes umiddelbart inden nytårstalen, hvor vagten træder til gevær, som det kaldes, og så står trådt an med fane og to ranke tambourer. Efter talen spiller Livgarden "Kong Christian stod ved højen mast", hvorefter der præsenteres gevær, saluteres og fanen sænkes.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden