22. aug. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe kommer hjem til herlig overraskelse

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Lars H. Laursen
Fredensborg Slot skal gøres flot og fornemt til et stort jubilæum om to år. Snart vender dronning Margrethe efter en god sommer hjem til en friskere udgave af slottet i det nordsjællandske.

Der arbejdes på højtryk på Fredensborg Slot, mens dronning Margrethe er på Marselisborg Slot i Jylland.

Dronningen kan godt glæde sig til at se sit slot nord for København, når hun vender tilbage den nordsjællandske idyl den 1. september.

Der venter en herlig overraskelse, når hun ser den nyere og friskere udgave af slottet, som kommer til at stå knivskarpt i anledning af et helt særligt jubilæum om to år.

Dronning Margrethe kan glæde sig

Mens dronning Margrethe holder ferie i det jyske, har håndværkerne rygende travlt på Fredensborg Slot.

Slottets hovedbygning vil indtil den 1. september være pakket ind i plastik og store stilladser, mens der arbejdes på blandt andet facaden og vinduerne.

Fredensborg Slot fylder 300 år

Arbejdet passer ind i planerne om den løbende vedligeholdelsesplan for Fredensborg Slot, der fylder 300 år i 2022, og til det kommende jubilæum bliver det i forvejen fine slot alstå endnu finere.

Fredensborg Slot
Fredensborg Slot
Foto: Hanne Juul

– Vi maler vinduerne og facaderne bliver kalket. Der er også en balustrade over indgangen, som bliver restaureret. Det hele er en del af den løbende vedligeholdelse, der sker hvert 8. år, fortæller Jan Wulff, leder af projektering i Slots- og Kulturstyrelsen til den lokale avis i Fredensborg.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET får du alt om kronprins Frederiks sygebesøg hos prins Joachim på Chateau de Cayx.

Og så er der nye billeder af forelskede Pernille Rosendahl og Kristian Jensen, som nød en skøn aften sammen i byen.

Vi byder også på godt nyt om Cecilie Stenspil og Troels Lyby, der har fået en lille datter, og så skal en stolt Kandis-Johnny på scenen med sin søn.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb34-forsider.jpg

Læs mere om: