22. nov. 2017
Af af Trine Larsen i Ghana

Dronning Margrethe landet i Afrika

Dronning Margrethe i Ghana.
Dronning Margrethe i Ghana.
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Dronning Margrethe landede onsdag aften i Accra, hovedstaden i den vestafrikanske republik Ghana.

Besøget i Afrika bliver officielt indledt torsdag, hvor dronningen bliver modtaget af præsident Nana Addo Dankwa Akufo-Addo.

Men dronningen er altså ankommet, og selv om statsbesøget er af stor og vigtig betydning på disse kanter, blev ankomsten i lufthavnen betegnet som en simpel og forenklet velkomst. Noget, der faktisk passer dronningen ganske godt.

Dronning Margrethe ankom præcis kl.18.01 med Forsvarets Challenger fra København.

Når tidspunktet er så nøjagtigt, er det, fordi det er kutyme i Ghana, at der altid bliver spillet musik og nationalmelodi, når VIP'er på dronningens niveau modtages eller tager af sted fra lufthavnen mellem klokken 8.00 og 18.00.

Da dronningen ankom var en gruppe musikere og dansere i Kente-stof, et ghanesisk print, der bliver brugt ved særlig festlige lejligheder, på plads.

Så det blev en både festlig og meget afrikansk velkomst.

Varmt blev det også, idet der ved dronningens ankomst lidt efter solnedgang var 27 grader.

Dronningen blev modtaget på den røde løber af Ghanas vicepræsident, Mahamudu Bawumia, og den danske ambassadør i Ghana, Tove Degnbol. Ambassadøren og dronningen var nær blev løbet over ende af ghanesisk presse og officials, der samledes i tæt ring om majestæten, så snart hun trådte foden på afrikansk jord.

Dronningen fik straks overrakt en stor buket blomster af en lille pige, og derpå gik majestæten under nogen tumult ind til velkomsten med vicepræsidenten - til en tete-a-tete, omgivet af et halvt hundrede mennesker.

Læs mere om: