Mandag, 26. oktober 2020 - af Trine Larsen

Dronning Margrethe laver podcast

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Kaspar Wenstrup
Dronning Margrethe er med på sidste nye teknologi og har brugt Corona-tiden til, at medvirke i en ny podcast-serie om sin fascination af kunst og kultur. Første del kan høres i morgen, hvor der er premiere på serien, "Dronningen og kunsten".

Dronning Margrethe viser nu at majestæten er med på den seneste nye teknologi og ikke er bange for at prøve noget nyt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvor dronningen tidligere har medvirket i et væld af bøger, tv-produktioner og senest også kan følges på kongehusets sociale medier som Facebook og Instagram, er det nu podcast den 80-årige regent kaster sig ud i for første gang.

Det sker i podcastserien "Dronningen og kunsten", hvor dronning Margrethe fortæller om sin store passion for kunst og kultur og sammen med tre kendte kulturpersonligheder, dykker ned interessen for musik, ballet og billedkunst.

Det annoncerer podcastplatformen Podimo i en pressemeddelelse.

- Dronningens interesse og indsigt i mange former for kunst og kultur er virkelig stor. Som bestyrelsesmedlem i Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond bliver jeg ved hvert møde imponeret af Majestætens passion og ofte helt detaljerede viden inden for de mange former for kunst, siger Podimos medstifter og indholdsindholdsdirektør, Nikolaj Koppel.

- Det er helt oplagt at dele denne interesse og passion med danskerne i et format, hvor der er tid og plads til fordybelse, siger han i pressemeddelelsen.

I første afsnit, som får premiere i morgen 27.oktober,  taler dronningen med Nikolaj Koppel, som er pianist uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium om klassisk musik med udgangspunkt i Tjajkovskijs musik til "Nøddeknækkeren". Et værk dronningen kender særdeles godt, og som majestæten sidste vinter lavede kostumer og scenografi til i balletopsærningen i Tivolis koncertsal.

Netop begejstringen for ballet og samarbejdet med Tivolis balletchef Peter Bo Bendixen, danner rammen om anden del af podcasten, hvor de to, som har lavet mere end 10 forestillinger sammen på Pantomime-teatret, tager  udgangspunkt i "Romeo og Julie".

I tredje og sidste episode taler dronning Margrethe med sin mangeårige gode veninde, kunsthistoriker Bente Scavenius om billedkunst.

Sammen dykker de ned i detaljen inden for blandt andet portrætkunst, blomstersymbolik, landskabsmalerier og Grønland i en række udvalgte værker.

 

Podcastserien med dronning Margrethe vil være tilgængelig gratis for alle på Podimo.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden