Dronning Margrethe med søstre i Tivoli

De tre kongelige søstre: Dronning Margrethe, dronning Anne Marie og prinsesse Benedikte på scenen sammen med prisvinder Toke Møldrup.

De tre kongelige søstre: Dronning Margrethe, dronning Anne Marie og prinsesse Benedikte på scenen sammen med prisvinder Toke Møldrup.

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe og hendes to søstre, dronning Anne Marie og prinsesse Benedikte var mandag aften i Tivoli.

Traditionen tro uddelte de tre kongelige søstre for 6. gang deres mor, Dronning Ingrids Hæderslegat.

Legatet gives til unge lovende kunstnere, som hjælp til at opfylde deres ambitioner.

Se også
VIDEO: Dansk kongehus til Røde Kors-fest

Det Kongelige hæderslegat er på 250.000 kroner og dronningen og hendes søstre kunne i år fra scenen i Tivolis koncertsal give legatet til balletdanseren, den kun 19-årige Sebastian Haynes og til den 34-årige solocellist i Tivolis Symfoniorkester Toke Møldrup.

Begge har indenfor deres genre udvist et helt ekstraordinært talent og selvom de begge har modtaget fornemme priser tidligere, var aftenens uddeling helt sikkert et uforglemmeligt højdepunkt.

Se også:
Prinsesse Theodora er tilbage på job i Hollywood

Dronningen, dronning Anne Marie og prinsesse Benedikte overrakte Dronning Ingrids Hæderslegat lige efter pausen i den enestående balletforestilling, danset af det hæderkronede balletkompagni The Royal Ballet fra London.

Mens Sebastian Haynes kunne gå tilbage til tilskuerpladserne med sin fornemme pris, måtte Toke Møldrup suse tilbage i orkestergraven, hvor han var på arbejde med Symfoniorkestret.

Læs reportagen fra festforestillingen og legatoverrækkelsen fra Tivoli i BILLED-BLADET på torsdag.

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden