Mandag, 25. april 2016 - af Ken Richter

Dronning Margrethe med til fejring i Viborg

Dronning Margrethe og kammerherre Jørgen Skeel

Dronning Margrethe og kammerherre Jørgen Skeel

Foto: Lars Aarø
Dronning Margrethe kom flyvende til Hedeselskabets 150-års jubilæum

Dronning Margrethe fik en livlig og farverig modtagelse ved sin ankomst til Hedeselskabets hovedkontor i Viborg. Det var børn og elever fra institutioner og skoler tæt på Hedeselskabet, der var mødt op for at give regenten en festlig modtagelse, og dronningen gav sig også god tid til at komme rundt og vinke til alle de fremmødte.

Kronprinsens ven

Den officielle modtagelse klarede godsejer og kammerherre Jørgen Skeel fra Birkelse Hovedgård ved Aabybro. Han er formand for Hedeselskabets repræsentantskab - og i øvrigt en god ven af kronprins Frederik.

- Dagen i dag er en milepæl i markeringen af Hedeselskabets 150-års jubilæum, som vi fejrer i løbet af hele året, sagde Skeel blandt andet i sin velkomsttale til selskabets kongelige protektor.

Miljø og energi

Dronningen besøgte også Hedeselskabet i 1999, hvor hun afslørede en bronze statue af Enrico Dalgas, der var med til at stifte Det Danske Hedeselskab, som var det oprindelige navn.

Fra begyndelsen var hovedopgaven at opdyrke det danske hedelandskab, men Hedeselskabet har siden udviklet sig til nu også at formidle viden om natur, miljø og energi gennem sine forskellige selskaber.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden