5. jan. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe og dronning Silvias kjoler på museum i Stockholm

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/dronninger.jpg
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Der er noget at glæde sig til, når et kunstmuseum i Sverige åbner dørene til udstillingen "Couturens hemmeligheder". Både kjoler fra det svenske og danske kongehus pryder modeudstillingen i Stockholm.

Dronning Margrethe har gennem årene vist sig i mange fornemme rober, og en af disse udstilles snart i Sverige på et af Stockholms fineste kunstmuseer.

Dronningens kjole kan på udstillingen, der åbner sidst i januar, opleves i selskab med flere andre royale rober. Også dronning Silvia har leveret kjoler til udstillingen, der kaldes "Couturens hemmeligheder".

Flere kongelige kvinder leverer lækkert design

Et par af de yngre repræsentanter fra det svenske kongehus har ligesom Margrethe og Silvia bidraget med design til couture-udstillingen i Stockholm. Både kronprinsesse Victoria og prinsesse Sofias kjoler kan ses af publikum, der ventes at strømme til museet.

Victoria har ligesom dronning Silvia leveret to kjoler, mens Sofia ligesom dronning Margrethe nøjes med at have en enkelt udsøgt kjole være en del af "Couturens hemmeligheder".

International topmode

På museet kan man opleve design af mange internationale, store modehuse. Således er modehuse som Alexander McQueen, Balenciaga, Louis Vuitton og Balmain med på udstillingen, som man kan opleve helt frem til april.

Læs mere om: