Fredag, 14. januar 2022 - af af Karina Didriksen

Dronning Margrethe og familien er ankommet med tog til Roskilde

Dronning Margrethe ankommer til Roskilde Station.
Dronning Margrethe ankommer til Roskilde Station.
Foto: Søren Lamberth
Dronning Margrethe har sammen med kronprinsparret, prinsesse Benedikte samt prins Joachim og prinsesse Marie taget salontoget til Roskilde, hvor de skal deltage i en kransenedlægning.

Solen skinnede fra en smuk blå himmel, da dronning Margrethe og hendes familie fredag kl. 11.45 ankom med salontoget til Roskilde Station. 

Dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte havde taget det særlige salontog fra København, hvor de i formiddags deltog i Folketingets officielle markering af dronningens 50-års regeringsjubilæum. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter en togtur på omkring 30 minutter ankom kongefamilien til Spor 1 med dronningens rødbrune salontog, som hun fik i gave af DSB, da hun fyldte 60 år i 2000. 

Den første til at stige ud af toget var dronningen, og hun smilede stort, da hun blev budt velkommen på perronen af personale fra DBS. 

Herefter steg kongefamilien ind i de fire Krone-biler, som ventede på dem få meter fra toget, og hvor flere royale fans også var mødt op for at få et glimt af jubilaren. 

Dronning Margrethe og familien skulle køres direkte videre til Roskilde Domkirke, hvor de ved middagstid deltager i en kranselægning ved Frederik 9. og dronning Ingrids grav i anledning af 50-års dagen for Frederik 9.s død. 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden