Dronning Margrethe og hendes søstre modtaget med begejstring i Kolding

Dronning Anne-Marie, dronning Margrethe og prinsesse Benedikte.

Dronning Anne-Marie, dronning Margrethe og prinsesse Benedikte.

Foto: Claus Fisker
Dronning Margrethe, dronning Anne-Marie og prinsesse Benedikte sejlede sammen til Kolding. Det er første gang, at de tre søstre er sammen på Dannebrog i 21 år.

Tusindvis af koldingenser var mødt op i det strålende sommervejr ved Koldinghus Slot for at modtage og se det sjældne syn med de tre kongelige søstre, dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie, der var kommet for at fejre byens og slottets 750-års jubilæum.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Dronning Margrethe, som bar sin flotte røde og blå sommertogt-dragt fra forrige år, holdt tale foran det bølgende hav af koldingensere i Staldgården og talte inspirerende om byen Koldings fortid og store potentiale i dag.

Alle tre søstre havde tilbragt natten sammen på kongeskibet Dannebrog på sejlturen fra København til Kolding - noget der sidst er sket for 21 år.

Foto: Claus Fisker

Vinkede til publikum

De tre søstre gik på den korte og stejle tur fra Staldgården op til Koldinghus Slot på en vej med gamle chaussesten og fyldt med publikum, der vinkede og fotograferede på begge sider af vejen.

Selv om dronningen lige i begyndelsen kom til at træde forkert på de ujævne sten, så fandt hun hurtigt balancen og havde også overskud til at smile og vinke til publikum på gåturen.

Foto: Claus Fisker

Frokost på slottet

Efter søstrene var budt velkommen til slottet, gik de sammen med det store følge ind på slottet for at spise frokost.

Efter frokosten skal prinsesse Benedikte åbne udstillingen, og derefter skal de tre søstre se selve den store jubilæumsudstilling ”Magtens Smykker”.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden