Torsdag, 10. maj 2012 - af af Preben Petersen

Dronning Margrethe og Henrik hylder Danmarks frivillige med et haveselskab

Dronning Margrethe og prins Henrik

Dronning Margrethe og prins Henrik.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Regentparret, kronprinsparret, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte er til stede den 19. juni på Fredensborg Slot.

I Danmark er der en lang tradition for foreningsliv og frivilligt arbejde, og den frivillige sektor har historisk set været med til at udvikle det danske samfund.

Næsten hver anden voksen dansker er engageret i en eller anden form for frivilligt arbejde. Denne virkelyst udfoldes indenfor alle områder af samfundslivet: I idrætsforeninger, kulturlivet, bolig- og lokalsamfundet, spejderbevægelsen, humanitære og kirkelige organisationer og på social- og sundhedsområdet for blot at nævne nogle af de vigtigste.

"Regentparret ønsker at anerkende, at så mange danskere yder en frivillig indsats til gavn for det danske samfund. Derfor inviterer Regentparret repræsentanter for "Det Frivillige Danmark" til haveselskab på Fredensborg. Blandt de inviterede vil være to repræsentanter udpeget af de enkelte kommuner for at have ydet en særlig indsats. Desuden deltager også repræsentanter for en lang række frivillige organisationer og foreninger samt kulturpersonligheder, som yder en frivillig indsats," udtaler hofmarskal Ove Ullerup.

Ved haveselskabet deltager fra den kongelige familie Regentparret, Kronprinsparret, D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie samt Prinsesse Benedikte.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden