17. jun. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe og kronprins Frederik fik besøg af John Kerry

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/pressefoto_1_2_4.jpg
Foto: Keld Navntoft © Kongehuset
Dronning Margrethe og kronprins Frederik sørgede for, at USA's udenrigsminister følte sig velkommen på Amalienborg.

Dronning Margrethe og kronprins Frederik tog varmt imod USA's udenrigsminister John Kerry i Christian IX's Palæ på Amalienborg.

Vind drømmerejse – deltag gratis

Ministeren ankom med sit følge af sikkerhedsfolk og sekretærer i bil til Amalienborg Slotsplads lidt før klokken 10.00, og kort efter gjorde han sin entré i palæet, hvor dronningen og hendes ældste søn ventede.

Minister i midten

I løbet af mødet blev der tid til at stille op til et par billeder, og som de gode værter, dronning Margrethe og kronprins Frederik var, sørgede de for, at deres amerikanske gæst stod i midten.

Gang i den på Vesterbro

Det meste handler om storpolitik og politiske høflighedsfraser, mens minister Kerry besøger Danmark. Der blev dog også tid til lidt andet efter besøget på Amalienborg.

Fredag formiddag lagde Kerry således vejen forbi GAME Street Mekka på Vesterbro i København. Her blev USA's minister og den danske udenrigsminister Kristian Jensen vist rundt blandt unge fodboldspillere, basketspillere og hiphopdansere.

Læs artiklen: Michelle og Oprah Winfrey til frokost hos regentparret

Highfive fra Kerry

John Kerry var ret begejstret for at møde de unge, og ministeren gav sig god tid til at tale med flere Vesterbrodrenge og -piger. Kerry gav også highfives til de unge københavnere, som han tilmed holdt en lille tale for.

Videre til Grønland

Senere fredag rejser John Kerry fra Danmark til Grønland, hvor han skal mødes med den grønlandske udenrigsminister. Der vil blandt andet være fokus på klimaforandringerne ved Arktis og på international sikkerhedspolitik.

https://imgix.billedbladet.dk/pressefoto_1_2_4_0.jpg
Foto: Keld Navntoft © Kongehuset/BILLED-BLADET

Læs mere om: