17. mar. 2019
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe og kronprins Frederik rejser til Argentina

Dronning Margrethe og kronprins Frederik
Billedmontage: Dronning Margrethe og kronprins Frederik
Foto: Flemming Jeppesen og Hanne Juul
I næste uge er dronning Margrethe og kronprins Frederik på officielt besøg i Argentina, hvor de blandt andre besøger lokale med danske rødder.

Når dronning Margrethe i weekenden rejser til Argentina på officielt besøg i bl.a. hovedstaden Buenos Aires, er det 53 år siden, dronningen senest besøgte landet.

Så det er med stor glæde og spænding, at dronningen tager afsted, ikke mindst, fordi det sker sammen med hendes ældste søn, kronprins Frederik.

Det hører til sjældenhederne, at dronningen og kronprinsens kalendere giver dem mulighed for at rejse sammen, men i dette tilfælde mellem 18.-20. marts lykkes det at komme på en, omend kort, "mor og søn"-rejse til Sydamerika, og det er helt sikkert betydningsfuldt for dem begge.

Sammen med prins Henrik har dronningen gennem årene som statsoverhoved aflagt statsbesøg i alle dele af verdenen, og når majestæten tager afsted til Argentina, er det dronningens statsbesøg nummer 54.

Senest dronningen var på statsbesøg var i Ghana i november 2017, og her var dronningen alene afsted, fordi prins Henrik var syg og opholdt sig i Egypten.

Dette statsbesøg, som dronningen skal opleve sammen med kronprinsen, bliver helt sikkert en fantastisk oplevelse.

Dronningen og kronprinsen har tidligere rejst sammen bl.a i Grønland, Vietnam, Thailand og England og har ved de tilfælde sat stor pris på oplevelserne sammen.

Men fordi det ikke længere er så tit, at det kan lade sig gøre, fordi det skal passe med arbejde, aftaler og familieliv, så glæder de sig begge endnu mere.

Rejser aldrig sammen

Dog kan dronningen og kronprinsen ikke som andre begynde eventyret i flyveren på vej til Argentina, for de rejser af sikkerhedsmæssige grunde aldrig sammen.

Dronningen tager ét fly, kronprinsen et andet i tilfælde af, at den unævnelige katastrofe skulle ske.

Møder danske efterkommere

Men dronningen og kronprinsen kan glæde sig til et par fælles arbejdsdage i Buenos Aires og ikke mindst en tur til byen Tandil, hvor danske udvandrere i sidste århundrede slog sig ned, og hvor der stadig bor mange med danske rødder, som glæder sig til at få dronningen og hendes ældste søn på besøg.

Sammen skal dronningen og kronprinsen deltage i både officielle og kulturelle arrangementer, men skal også fremme interessen for danske virksomheder, der arbejder indenfor landbrug, fødevarer, bæredygtig energi, samt vand og sundhed.

I kan naturligvis følge med i rejsen her på billedbladet.dk og i næste uges BILLED-BLADET.

Læs mere om: