12. jul. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe og kronprinsfamilien får ny køkkenhave i Gråsten

Dronning Margrethe og kronprinsfamilien.
Dronning Margrethe og kronprinsfamilien.
Foto: Claus Fisker
Den eksisterende kongelige køkkenhave på Gråsten Slot skal forvandles, og det vil helt sikkert glæde dronning Margrethe og kronprinsfamilien, som hver sommer nyder ferien i den sønderjyske sommeridyl.

Dronning Margrethe og kronprinsfamilien hygger sig hver sommer på Gråsten Slot i Sønderjylland, hvor der er så meget skønt at opleve.

På slottets område er der blandt andet en fin køkkenhave. Den eksisterende have skal nu forvandles og indrettes til en mere åben og aktiv køkkenhave med fokus på bæredygtig drift. Helt i tidens ånd.

Både for dronning Margrethe samt for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary bliver det en fornøjelse at opleve haven blive udnyttet bedre end nogensinde.

De kongelige skal bruge køkkenhaven

Slots- og Kulturstyrelsen, Sønderborg kommune og en række fonde er gået sammen om at skabe det nye royale anlæg på Gråsten Slot.

Ifølge den oprindelige plan skal arbejdet på den nye have allerede indledes denne sommer, hvor gravearbejdet så småt begynder.

Hele anlægget forventes indviet om et års tid. Således skulle den kongelige familie kunne bruge køkkenhaven næste sommerferie.

Unikt samlingspunkt for Gråstens borgere

Som attraktion kan den nye køkkenhave tiltrække gæster fra ind- og udland og blive et helt unikt samlingspunkt for de lokale i Gråsten-området.

Anlægget vil byde på masser af aktiviteter, undervisning om frugt og grønt samt mulighed for at købe produkter som planter, urter og æbler.

Læs mere om: