21. okt. 2015
Af af Trine Larsen i Indonesien

Dronning Margrethe og prins Henrik ankommet efter 12 timer lang flyvetur

Dronning Margrethe og prins Henrik ankommer til hotellet i Jakarta
Dronning Margrethe og prins Henrik ankommer til hotellet i Jakarta.
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Dronning Margrethe og prins Henrik gør efter ankomsten til Indonesiens hovedstad, Jakarta, klar til et fire dage langt officielt besøg, der begynder onsdag.

Dronning Margrethe og prins Henrik er klar til statsbesøg i Indonesien, der officielt begynder i morgen.

Her vil regentparret blive modtaget i præsidentpaladset af Indonesiens præsident Joko Widodo, men regentparrets første dag i Jakarta begynder blødt.

Dronningen og prinsgemalen blev efter en flyvetur på mere end 12 timer kl. 04 dansk tid, modtaget i lufthavnen af Danmarks ambassadør Casper Klynge. Derefter kørte dronningen, prinsgemalen og deres følge med stærkt bevæbnet politi og eskorte gennem den trafikerede millionby til det femstjernede luksushotel Raffles, hvor de skal bo under besøget.

Dronning Margrethe var i beige nederdel og jakke af hør og silke med tilhørende hat, mens prinsgemalen lyste op med blandt andet lyserød skjorte og ditto slips.

VIDEO: Dronning Margrethe overraskede dansk astronaut

Dronning Margrethe veloplagt

Trods den lange flyvetur ankom regentparret veloplagte til hotellet, hvor alt stod på den anden ende for at modtage de kongelige gæster.

Regentparret skal senere i dag til en reception og mødes med de danskere, som bor og arbejder i Jakarta, ligesom de skal til en afslappet middag hjemme hos den danske ambassadør, inden det for alvor går løs i morgen med en stor og prestigefyldt officiel modtagelse.

Statsbesøget, der finder sted i 70-året for Indonesiens uafhængighed, skal sætte fokus på og styrke erhvervslivets position i det stærkt stigende økonomiske Indonesiske marked med godt 240 millioner indbyggere, heraf godt 11 millioner alene i Jakarta.

Derfor er der også en godt 80 mand stor erhvervsdelegation med på rejsen og håbet er, at regentparret med deres første officielle besøg i Indonesien vil styrke relationerne mellem de to lande.

VIDEO: Se dronning Margrethes nye, smukke arbejdsværelse

Læs mere om: