16. jan. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe og prins Henrik hyggede sig til jubilæumsfest

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
På en iskold fredag aften fik dronning Margrethe og prins Henrik varmen, da de var til musikalsk 25-års jubilæumsfest i København.

Dronning Margrethe tog prinsgemalen med en tur i Radiohusets gamle koncertsal, det nuværende Kongelige Danske Musikkonservatoriums Koncertsal, på Frederiksberg i København, da barokorkestret Concerto Copenhagen holdt 25-års jubilæumskoncert.

På en iskold fredag aften ankom regentparret som de sidste til koncerten, som varede fra klokken 19.30 til 22.15. Ved ankomsten var begge i fint humør, og også et par timer senere var der overskud fra regentparret til at aflevere royale smil til de mange mennesker, der hilste på dem på den sene aften i sneen midt i København.

– God aften, sagde prinsgemalen og hilste venligt, inden turen gik hjemad i kronebilen.

Dronning Margrethe rejst til Norge

Koncertoplevelsen var for dronningen den perfekte opvarmning til kong Harald og dronning Sonjas 25-års regeringsjubilæumsfest, som den danske majestæt deltager i. I dag lørdag er dronningen med til frokost på Skaugum i Asker sydvest for Oslo hjemme hos det norske regentpar, og søndag deltager dronning Margrethe blandt andet som æresgæst i middag på slottet og ved jubilæumsforestilling på Oslo Universitet.

https://imgix.billedbladet.dk/20160115_hjp3967.jpg
Prins Henrik
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Prins Henrik er en stor fan

Dronningen er alene i Norge, og det var oprindelig også meningen, at hun skulle have været alene til jubilæumskoncerten i koncerthuset i København. I sidste øjeblik meldte prins Henrik sig dog også til, da han er stor fan af Concerto Copenhagen, og så endte fredagen med at blive en hyggelig regentpar-aften, akkompagneret behageligt af barokmusikalske lækkerier fra scenen i De Kongelige Danske Musikkonservatoriums Koncertsal.

Læs mere om: