31. mar. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe og prins Henrik klar til fakkelfest i Fredensborg

Dronning Margrethe og prins Henrik.
Prins Henrik og dronning Margrethe.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe og prins Henrik foretager residensforlæggelse til Fredensborg Slot og modtager i den anledning et stort fakkeltog i Indre Slotsgård torsdag klokken 21.00.

Et af forårets mange højdepunkter i kongehuset er, når dronning Margrethe og prinsgemalen modtager Fredensborg bys fakkeltog. Det sker i anledning af, at regentparret foretager residensforlæggelse til Fredensborg Slot. Der er forberedt et stramt og fint program til den royale fakkelfest i Indre Slotsgaard torsdag aften med start klokken 21.00. I hovedrollerne er naturligvis dronningen med prins Henrik ved sin side. Der er dog også andre vigtige aktører. Blandt andre en stolt borgmester.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-royal-marts2016-full2.jpg
ROYAL er på gaden torsdag 17. marts og kan købes dér, hvor I køber BILLEDBLADET

Borgmester Lykke taler

Borgmester Thomas Lykke Pedersen holder tale, og der synges ”Der er et yndigt land”, hvorefter borgmesteren runder af, og sammen med Byorkestret og forsamlingen forlades Indre Slotsgård med Hjemmeværnets Tambourkorp København i spidsen.

VIDEO: Kronprinsesse Mary og kontreadmiralen til fest på Fredensborg Slot

Det er Fredensborg Handels- og Håndværkerforening i samarbejde med det lokale spejderkorps, der er arrangør af den traditionsrige begivenhed. Fredensborg by har siden 1988 afholdt fakkeltog i forbindelse med residensforlæggelse.

Kølig aften med varme følelser

På en kølig aften i Fredensborg, vil de varme følelser helt sikkert betyde meget for dronning Margrethe og prinsgemalen, hvilket bestemt også var tilfældet for et år siden. På den store fakkeltog-aften i 2015 sang Slotskirkens Pigekor blandt andet en helt ny fødselsdagssang for dronningen i anledning af 75-års fødselsdagen.

GALLERI: Fakkeltog på Fredensborg Slot

Læs mere om: