7. okt. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe og prins Joachim er enige om én ting: Nu gælder det om at se fremad!

Dronning Margrethe og prins Joachim
Dronning Margrethe og prins Joachim
Foto: Martin Høien
Det er nu blevet bekræftet for en lang række danske medier, herunder BILLED-BLADET, at prins Joachim har været i Danmark for at møde dronningen.

Prins Joachim har været i Danmark i denne uge, og han er ifølge B.T. nu fløjet retur til Paris i Frankrig.

Kongehuset bekræfter over for B.T., at prins Joachim har været i Danmark for at møde dronning Margrethe.

Margrethe og Joachim har talt ud

Det er første gang, at prinsen og dronningen har sat sig ned overfor hinanden for at tale om Majestætens beslutning om, at prins Joachims fire børn fra den 1. januar 2023 ikke længere skal bruge deres titler som prinser og prinsesse.

Dronning Margrethe og prins Joachim har ifølge kongehusets kommunikationschef Lene Balleby holdt møde på Fredensborg Slot for at tale tingene igennem.

De er blevet enige om, at det nu gælder om at se fremad og som familie finde vej gennem udfordringerne.

Det var netop dette, dronningen lagde op til mandag, da Majestæten kom med en udmelding.

Dronningen ked af det

I denne gav dronningen udtryk for, at hun var ked af, at prins Joachim og hans familie følte sig hårdt ramt af beslutningen om prinsens fire børn.

– Jeg har truffet min beslutning som Dronning, mor og farmor, men jeg har som mor og farmor undervurderet, hvor meget min yngste søn og hans familie føler sig berørt. Det gør et stort indtryk, og det er jeg ked af, lød det blandt andet fra dronningen i udmeldingen fra 3. oktober, og Majestæten rundede sin officielle udmelding af med følgende ord:

“Ingen skal være i tvivl om, at mine børn, svigerbørn og børnebørn er min store glæde og stolthed. Jeg håber nu, vi som familie kan få ro til selv at finde vej igennem denne situation.”

Læs mere om: