26. sep. 2021
Af Malan Joensen

Dronning Margrethe om dronning Ingrids sorg: Det var voldsomt

Monarken fortæller bevægende om sin mormor i et nyt interview med svensk tv.

Dronning Margrethe medvirkede for nyligt i det svenske kulturprogram "Sverige!", hvor hun fortæller om sin mormor kronprinsesse Margareta.

Det svenske tv-hold besøgte tilbage i august monarken på Marselisborg Slot til en snak om den meget afholdte svenske kronprinsesse.

Dronning Ingrids mor, der blev født i England som prinsesse Margaret af Connaught og endte sine dage som kronprinsesse Margareta af Sverige, blev kun 38 år gammel.

Margareta døde i 1920 som følge af en infektion, da lille prinsesse Ingrid var 10 år.

Dronning Margrethe fortæller på formfuldendt svensk i udsendelsen, hvordan moderens tidlige død kom til at præge dronning Ingrid resten af livet.

"Så sagde hun: Jeg har grædt alt det, jeg skal græde". Det var da hendes mor døde. Så forstår man, at det har været meget voldsomt," fortæller en bevæget monark om dronning Ingrids store sorg.

Man kan se hele indslaget, hvor dronning Margrethe bliver interviewet om kronprinsesse Margareta, i udsendelsen "Sverige!" på SVT ved at klikke her.
Frem til den 30. september kan en udstilling om kronprinsesse Margareta med titlen "Daisy. Kronprinsessan Margareta, 1882–1920" ses på det kongelige slot i Stockholm. Udstillingen har kunnet opleves siden 6. juni. Se billeder af kronprinsesse Margareta og dronning Ingrid i galleriet øverst i artiklen.

GALLERI: Dronning Margrethe om kronprinsesse Margareta og dronning Ingrid

Læs mere om: