Lørdag, 8. januar 2022 - af Marie Krakau

Dronning Margrethe om sine børnebørn: Jeg er rigtig stolt af dem

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Kaspar Wenstrup
Dronning Margrethe blev personlig, da hun blev spurgt ind til sine børnebørn i "Danskerne interviewer Dronningen".

Dronning Margrethe havde for nogen tid tilbage fornøjelsen af at have besøg af 18 vidt forskellige danskere, der havde fået den enestående mulighed for at stille hende et spørgsmål hver. Det er der kommet programmet "Danskerne interviewer Dronningen" ud af, som bliver sendt på DR1 lørdag aften. 

Dronning Margrethe blev spurgt ind til alt fra sine højdepunkter i livet, sårbarhed når man er dronning til brug af skærme og træningsvaner. Også resten af den kongelige familie kom hun ind på. 

Da det var pensionist Annette Boe Pedersens tur til at stille sit spørgsmål, blev det til en samtale farmor til farmor. Annette er selv, som dronningen farmor, og også mormor, og hun ville gerne høre, hvordan dronning Margrethe var farmor for sine otte børnebørn. 

Ser ikke børnebørnene så meget, som hun gerne ville

Dronningen startede ud med at fortæller, at hun desværre ikke ser sine børnebørn ligeså meget, som hun gerne ville. 

Både hun selv og kronprinsfamilien og prinsefamilien har mange ting at gøre særligt i forbindelse med deres arbejde. Derfor bliver det ikke til helt så meget tid med børnebørnene, som hun kunne ønske. 

Og selvom dronningen bor et stenkast fra kronprinsfamilien, kommer kronprins Frederik og kronprinsesse Marys børnebørn heller ikke på uanmeldt besøg så tit. Det er der for travlt til. 

Der herskede dog ingen tvivl om, at dronning Margrethe er umanerlig stolt af alle sine otte børnebørn der spænder i alderen 22 til ni år. 

- Det er dejligt at følge hvordan de udvikler sig. Jeg er rigtig glad for dem, og stolt af dem, afsluttede dronningen.  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden