17. jun. 2016
Af af Trine Larsen på Færøerne

Dronning Margrethe om skilsmisserygter: Bevar mig vel

dronning margrethe
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Dronningen havde kun én kommentar til, at flere medier og såkaldte eksperter har betegnet regentparrets forhold til hinanden som en de facto-skilsmisse.

Dronning Margrethe havde kun én kommentar til, at flere medier og såkaldte eksperter har betegnet regentparrets forhold til hinanden som en de facto-skilsmisse. Altså at dronningen og prinsen i praksis er skilt.

- Nej, Bevar mig vel....svarede dronningen og grinte lidt overbærende. Og det var hendes eneste kommentar på spørgsmålet, som faldt på det pressemøde, dronning Margrethe holdt på kongeskibet Dannebrog på den sidste dag af regentens fire dage lange besøg på Færøerne.

Vind drømmerejse – deltag gratis

Dronning Margrethe svarede kort og præcist

Dronning Margrethes eneste kommentar til spørgsmål, viser med al tydelighed, at at dronningen overhovedet ikke vil nedlade sig til at kommenterer de løse rygter og forkerte påstande yderlige.

Dronningen Margrethe kunne have kastet sig ud i mange og lange forklaringer, men som så ofte før satte majestæten det hele på plads, med et kort og præcist svar, som ikke lader nogen i tvivl.

SE VIDEO: Hør dronning Margrethe fortælle om besøget på Færøerne uden prins Henrik

Prins Henrik er blevet mindre synlig

Dronningen og prinsen lever som de altid har gjort, dog er prinsen ikke længere så synlig, fordi han ikke er med dronningen på arbejde og officielle opgaver.

Men samlivet er tydeligvis intakt og prinsens pensionering, eller ønske om at trappe ned, har intet med deres samliv at gøre. Det giver blot den 82-årlige prins mulighed for at nyde tilværelsen og livets efterår til fulde og beskæftige sig med det, han brænder for.

Imens kører dronning Margrethe videre med officielle pligter og gøremål som Danmarks regent, for pligtfølelsen overfor embedet er for stort til, at dronningen følger efter sin mand og lader sig pensionere.

Læs mere om: