29. jan. 2019
Af Henrik Salling

Dronning Margrethe overrakte fornem hæder på jubilæumsdag

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20190129_han6955.jpg
Foto: Hanne Juul
Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab kunne tirsdag fejre 250-års jubilæum med deltagelse af organisationens protektor.

I strålende solskin ankom dronning Margrethe til landbrugets højborg, Axelborg, i midten af København, som æresgæsten til Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs 250-års jubilæumsfest.

Dronningen har i mange år været protektor for organisationen, og netop i den egenskab havde dronningen takket ja til fejringen.

Prisoverrækkelse og korsang

Under arrangementet, som foregik i Axelborgs store sal, lyttede dronningen interesseret med fra første parket til taler af blandt andre miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Efter en stemningsfuld minikoncert med Københavns Drengekor blev det tid til, at dronningen skulle overrække selskabets fornemste hæder, Sølvbægeret.

Dronningen overrakte et sølvbæger til professor emeritus og tidligere overvismand Niels Kærgaard og et til Carl Åge Pedersen, der er chefkonsulent ved Seges.

Begge har gennem et langt liv bidraget på en innovativ måde til det danske landbrugs fremme.

I følge organisationens hjemmeside er Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab - i daglig tale Landhusholdningsseslskabet - et forum for debatten om bæredygtig brug af det åbne land og dets ressourcer til gavn for jordbrug, samfund og miljø.

Læs mere om: