31. aug. 2021
Af Lene Skriver Bak

Dronning Margrethe overrasker: Laver film til Netflix

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Arkivfoto: Martin Høien
Dronning Margrethe debuterer på streamningtjenesten Netflix, når majestæten laver scenografi til Bille Augusts nye film.

Dronning Margrethe får efter planen debut på Netflix i 2023.

Majestæten har nemlig sagt ja til at lave scenografi til filmen "Ehrengard", som Bille August instruerer.

Filmen er baseret på Karen Blixens novelle af samme navn, der var blandt den populære forfatters sidste værker.

Og netop dét forlag begejstrer dronning Margrethe, der ikke lægger skjul på sin glæde ved projektet:

- Karen Blixens historier har altid fascineret mig - med deres æstetiske fortællinger, deres fantasi og deres, for mig, billedfremkaldende verdener – og jeg er utrolig glad for at være en del af dette projekt. Man kan virkelig mærke, at forfatteren var en billedkunstner præcis som H.C. Andersen. Men hvem er Ehrengard? Hun er en af Karen Blixens fascinerende kvindelige karakterer og en af de få, hvis historie ender lykkeligt. Intrigerne væver sig ind og ud af hinanden, og Karen Blixen snurrer sit spin rundt om karaktererne, indtil vi (og de) bliver helt rådvilde. Hvordan vil gåden blive løst? Jeg har forsøgt at fortolke Blixens fantastiske univers i udviklingen af decoupagerne og kostumerne, og jeg glæder mig til at se fortællingen om Ehrengard komme til live i filmen, siger dronning Margrethe i en pressemeddelelse om filmen.

Det er første gang, dronning Margrethe er blandt bidragyderne til en Netflix-film, men dronningen er langt fra debutant som hverken scenograf eller kostumier og majestæten er da også æresmedlem i Sammeslutningen af Danske Scenografer.

Læs mere om: