31. aug. 2021
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe overrasket med musik, dans og sport

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Dronning Margrethe får mange oplevelser, når majestæten kommer på sommertogt med kongeskibet Dannebrog, men dronningen giver også mange oplevelser tilbage. Således gjorde dronningens besøg på Bakkeskolen Cosmos i Esbjerg-bydelen Jerne stort indtryk på både dronningen og eleverne.

I forbindelse med Dronningens 80-års fødselsdag sidste år modtog dronningen 98 malerier – et maleri fra hver kommune, som var malet af børn. Elever fra Bakkeskolen Cosmos lavede en tegning med forskellige lokale vartegn heriblandt Esbjerg Vandtårn og havvindmøller - og tegningen fik dronningen overrakt i dag under sommertogtet til Esbjerg, de to 10-årige elever Malina Abdirzak Ali og Jasmin Qalbi Abdi Shire , da dronningen besøgte Bakkeskolen.

Dét besøg gjorde stort indtryk på både dronningen og de 300 eleverne, som havde glædet sig til dronningens besøg.

Se videoen af dronning Margrethes besøg øverst i artiklen.

Bakkeskolen Cosmos er en af byens stoltheder. For fem år siden var mere end 98% af eleverne anden etnisk baggrund end dansk, og skolens ry var så blakket, at skolen blev valgt mere fra end til.

Alt dét er der nu lavet om på, og skolen hører nu til byens mere attraktive valg, og er en veldreven skole i en meget positiv udvikling. Dronningen fik historierne omkring Bakkeskolen og dens forandring, så fordelingen af elever nu er 65/35, og det er skabt primært gennem skolens stærke fokus på dannelse, læring og trivsel, sport og kunst.

Skolen er også Team Danmark profilskole for breddeidræt, hvilket fremmer elevernes sundhed, læring og trivsel, og at de trives, kunne dronningen selv se på tætteste hold, idet mange af eleverne i skolegården kvitterede for besøget med, foruden maleriet, ved også at give smagsprøver på springgymnastik, fodbold, musik og sang.

Læs mere om: