30. okt. 2018
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe på arbejde i Tivoli

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/dronningen_tivoli.jpg
Foto: Lars H. Laursen
Dronning Margrethe er igen trukket i arbejdstøjet til glæde og gavn for Tivolis mange gæster, idet hun endnu en gang står bag kostumer og scenografi til forestillingen "Nøddeknækkeren".

Det er fjerde gang, at dronning Margrethe er med til at sætte sit kongelige fingeraftryk på forestillingen "Nøddeknækkeren", der fra den 23. november spiller i Tivolis Koncertsal.

Dronningen står for scenografi og kostumer

I dag var der pressemøde i Lumbye Salen, hvor dronningen sammen med koreograf og balletchef Peter Bo Bendixen veloplagt fortalte om planerne for den kommende forestilling, som mere end 100.000 allerede har set.

- Det er en charmerende historie, vidunderlig musik, og der er jo en tradition for, i hele verden, at opsætte "Nøddeknækkeren", og selv om det er fjerde gang her i Tivoli, så ser vi meget frem til det. Det gør jeg i hvert fald, det er dejligt at gense den og opleve de ændringer, små ændringer, som vi glæder os til at præsentere, sagde dronningen på pressemødet.

Det er dronning Margrethe, der har stået for scenografi og kostumer, og hun kunne afsløre, at der dog ikke bliver ændret på scenografi eller kostumer til dette års forestilling, bortset fra at kostumerne skal tilpasses de nye dansere.

To prisbelønnede topdansere på rollelisten

Det er nemlig en stjernerække af internationale og prisbelønnede topdansere, der er på rollelisten i årets gensyn med "Nøddeknækkeren".

At den danske dronning står bag scenografi og kostumer har vakt stor international interesse, ikke kun blandt publikum, men også blandt balletstjernerne, som står i kø fra de store kompagnier for at medvirke i forestilingen.

Familien med til premieren

Da dronning Margrethe for to år siden også var med i opsætningen af "Nøddeknækkeren", havde hun til premieren hele sin familie med inde og se resultatet, og dét håber dronning Margrethe også de får tid til i år.

- Det ville da glæde mig meget, sagde dronningen, der inden pressemødet overværede de første lovende prøver med de 40 dansere, som Margrethe roste højlydt for deres høje niveau.

Læs mere om: