Søndag, 18. juli 2021 - af Trine Larsen

Dronning Margrethe på Færøerne: Fik to flotte gaver på spinderi

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Dronning Margrethes så både får og resultatet af deres uld, da dronningen besøgte Snældan, Færøerne eneste spinderi i byen Strendur, der laver de karakteristiske mønstrede trøjer, som ses overalt på trøjer og bluser, også på de færøske dragter. Dronningen var begejstret.

Dronning Margrethe sluttede sin fjerde og sidste dag, med at besøge ”Snældan”, Færøernes eneste spinderi.

Her så majestæten virksomheden, der blev grundlagt i 1949 af Carl Olsen, og de har siden opstarten været et familieforetagende.

Dét er de stadig, og nuværende direktør, Jóhan Carl Olsen, er barnebarn af grundlæggeren Carl Olsen. Hans hustru, Mia Olsen, viste dronningen rundt i virkesomheden, som virkelig interessede dronningen. For firmaet har får på græs lige udenfor døren, og fabrikerer selv uld til de kendte trøjer, i lange baner på firmaets strikkemaskiner med alverdens smukke mønstre.

Dronningen så også deres store spindemaskine og gik meget op i fremstillingen af uldet til trøjerne og hvordan virkesomheden vinder garn.

Mia Olsen guide dronningen rundt i virksomheden, så majestæten så det hele og endte med at få to dejlige strikkede uldpuder, samt en dejlig kappe, som dronningen fremover kan bruge også til sin færøske dragt.

Firmaet Snældan sælger både garn og trøjer, der er strikket af virksomhedens garn. Ved spinderiet er der en forretning, men de har også to førende butikker.

Se dronning Margrethe snuse rundt i virksomhedens dejlige uld og design i videoen over artiklen. 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden