23. maj. 2015
Af af Trine Larsen

Dronning Margrethe på Herlufsholm

dronning margrethe
Strålende sol over Herlufsholm, da dronning Margrethe deltog i 450-års festen
Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe besøgte Herlufsholm Skole, hvor hendes ældste barnebarn, prins Nikolai, er elev.

Dronning Margrethe besøgte i dag Herlufsholm Skole i Næstved, hvor også hendes ældste barnebarn prins Nikolai, 15, går i 10. klasse.

Men det var nu ikke for at besøge ham, at dronningen tog turen til Næstved. Det var for at være æresgæst ved fejringen af Herlufsholm Skoles 450- års-jubilæum.

Dronning Margrethe smilede til Nikolai

Dronningen så dog godt sit barnebarn og smilede glad til ham på vej til og fra morgenens festgudstjeneste i kirken, men ellers var de ikke i nærkontakt.

Det skyldes, at prins Nikolai og hans klasse allerede var i kirken, da dronningen ankom, og bagefter skulle majestæten afsløre skolens nye, spændende skulptur, lavet af billedhuggeren Eva Steen Christensen.

På Herlufsholm er prins Nikolai en helt almindelig elev, som ikke bliver behandlet anderledes end andre, og nok er dronningen hans farmor, men at skulle hilse særskilt på hende for øjnene af alle kammerater, gæster og pressefolk vil prins Nikolai gerne undgå, så vidt det er muligt.

Prinsen foretrækker at glide ind i dagligdagen på lige fod med sine kammerater, og det respekterede dronningen, der efter at have afsløret skulpturen også indviede skolens nye "røde plads", ligesom hun deltog i jubilæums-festforestillingen i skolens store idrætssal, Trollehallen

Læs mere om: