14. dec. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe på scenen hele tre gange hjemme i Riddersalen: Det er mig en stor glæde!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Dronning Margrethe uddeler Amalienborgprisen 2022
Foto: Hanne Juul
For dronning Margrethe var det en kæmpe fornøjelse at have særligt inviterede gæster på besøg i sit palæ på Amalienborg.

Dronning Margrethe havde på en skøn decemberdag særligt inviterede gæster på besøg hjemme i Christian IX’s Palæ på Amalienborg.

Majestæten var i en af de bærende roller, da Amalienborgprisen på vegne af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond blev uddelt med tilhørende medalje til Museumsinspektør og forfatter Jeanette Varberg samt Videnskabsklubben, der formidler viden til børn i forskellige aldersgrupper.

Dronning Margrethe på scenen tre gange

I forbindelse med ceremonien med prisoverrækkelse var der opstillet en lille scene i Riddersalen i palæet, og dronningen måtte på scenen hele tre gange foran det eksklusive publikum.

To gange var dronningen på scenen i forbindelse med overrækkelse af priser og medaljer og en ekstra gang i forbindelse med en fotoseance til ære for BILLED-BLADETs fotograf.

Flot pris og medalje

Det er bestyrelsen i Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, der beslutter, hvem modtagerne er, og med prisen følger en pengesum samt Amalienborgmedaljen, der er skabt af professor Mogens Bøggild i 1983.

Læs mere om: