19. jun. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe på skærmen i hele verden

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Danmarks største vikingehal åbnede forleden, og højtideligheden med dronning Margrethe i hovedrollen kunne følges af vikingefans overalt på kloden.

Danmarks største vikingehal Kongehallen i Sagnlandet i lejre blev forleden indviet ved en stor højtidelighed med dronning Margrethe som æresgæst.

Dronning Margrethe på live-tv

Begivenheden med dronningen i aktion kunne følges af alle vikingefans overalt på kloden, da man ifølge Sagnlandet Lejres hjemmeside live-streamede åbningen af Kongehallen til hele verden.

Dronningen i topform

De interesserede, som fulgte med i den direkte digitale tv-transmission fra Lejre, blev ikke skuffede, for dronningen var i absolut topform fra start til slut.

Den royale æresgæst nød at se Kongehallen, som er genskabt ud fra den største bygning fra vikingetiden, der er fundet i Danmark.

Vigtigt besøg

Hendes Majestæt har været protektor for Sagnlandet Lejre siden 2003 og var på et besøg i april 2019, hvor dronningen fik et indblik i den håndværksmæssige proces bag rekonstruktionen af Kongehallen.

Flot medalje

​​​​​​Sagnlandet Lejre modtog i forbindelse med Dronningens 80-års fødselsdag Amalienborgprisen, som tildeles af bestyrelsen for Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

Prisen tildeles som anerkendelse for en væsentlig videnskabelig eller kulturel indsats.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges udgave af BILLED-BLADET får du alle de nye billeder fra og kan læse alt om et par festlige dage for dronning Margrethe, som har været sammen med kronprinsparret og prinsesse Benedikte.

Du får også alt om kronprins Frederiks spændende togt sammen med Mikkel Beha Erichsen ombord på skibet Wallenberg.

BB25 webgrafik

Læs mere om: