10. dec. 2015
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe rykker til Aarhus

Dronning Margrethe og prins Henrik.
Dronning Margrethe og prins Henrik.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe og prins Henrik rejser den 21. december på juleferie, som de tilbringer i smilets by. Her kan de glæde sig til nogle dejlige juledage med prins Joachim og hans familie.

Dronning Margrethe og prins Henrik holder jul og juleferie på Marselisborg slot i Aarhus, men som alle andre har regentparret travlt før jul. Derfor begynder ferien reelt ikke før mandag 21. december.

Her forlader regentparret Fredensborg Slot og drager til Marselisborg Slot, hvor der så venter dronningen og prinsgemalen nogle dejlige dage bl.a. i selskab med prins Joachim, prinsesse Marie og børnebørnene prins Henrik og prinsesse Athena. Prins Joachims ældste sønner prins Nikolai og prins Felix, holder i år jul med deres mor, grevinde Alexandra.

En mere stille jul end sidste år

Det bliver en noget mere stille og rolig jul for de kongelige i år, for sidste år, hvor dronningen inviterede hele sin familie til jul på Fredensborg Slot, var der mere end 40 samlet juleaften. Dronningens søstre, deres mænd, børn, svigerbørn og børnebørn fra både Grækenland, Tyskland og England var inviteret og mange af dem takkede ja og var samlet til kæmpe kongelig jul, hvor også kronprinsparret og deres fire børn var med, sammen med prins Joachim og hans fire børn.

VIDEO: Prinsesse Marie festede med kronprinsesse Mary

Dronning Margrethe pynter selv træet

Helt sikkert en uforglemmelig aften, mens julen i år bliver mere stille og ikke nær så stresset. Hverken for regentparret eller deres nærmeste, som bare kan hygge sig sammen, nyde julen, det smukke træ som dronningen altid selv pynter og gaverne, de giver hinanden, samt julemaden og nogle fredfyldte juledage.

Et par af dem tilbringer dronningen altid med at gå til gudstjeneste og ofte har regentparret følgeskab af familien til den smukke julegudstjenesten i Aarhus Domkirke.

SE BILLEDERNE: Kærlige øjeblikke mellem dronning Margrethe og prins Henrik

Kærlige øjeblikke mellem dronning Margrethe og prins Henrik

Læs mere om: