12. mar. 2016
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe så maleri af sig selv

Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe fik fremvist et maleri af sig selv, portrætteret da hun sidste sommer inspicerede Den Kongelige Livgarde. Fremvisningen skete samme dag, som majestæten overrakte endnu et "Dronningens Ur" på Livgardens kaserne.

Det morede tydeligvis dronning Margrethe at se dét billede, som den unge kunstner Mathilde Fenger havde malet til Den kongelige Livgarde.

VIDEO: Dronning Margrethe skal arbejde sammen med popstjerne

Maleriet blev afsløret for dronningen, da hun alligevel besøgte Den Kongelige Livgardes kaserne ved Rosenborg for at overrække "Dronningens Ur" til en garder, der har gjort sig ekstraordinært positivt bemærket under tjenesten.

Dronning Margrethe mødte kunstneren

Så efter at have overrakt uret til garder Christian Frydenlund, gik majestæten ind til afsløringen af maleriet. Det forestiller Den Kongelige Livgardes 357. årsdagsparade i 2015, hvor dronningen også fejrede sin 75-års fødselsdag. På maleriet, der fremover skal hænge i officersmessen på kasernen og fortælle Den Kongelige Livgardes historie og tætte relation til kongehuset, ses dronningen mens hun inspicerer 1. livgardebataljon på Rosenborg Eksercerplads.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Foruden dronningen ses også Livgardens chef, obersten i blå uniform med bjørneskinshue, chef for adjudantstaben bag majestæten, samt bataljonens chef, oberstløjtnanten.

Kunstneren, Mathilde Fenger, var naturligvis selv til stede og kunne fortælle om maleriet, der er blevet til ud fra nogle fotografier, som blev taget ved Årsdagsparaden.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/dronninge_maleri_parade_1.jpg
foto Olav Vibild

SE BILLEDERNE: Kongelige hatte på Christiansborg

GALLERI: Kongelige hatte på Christiansborg (Foto: ALLER MEDIA)

Læs mere om: