Dronning Margrethe så sit eget maleri

Dronning Margrethe på Bornholm, 2017.

Dronning Margrethe på Bornholm, 2017.

Foto: Hanne Juul / Billed-Bladet
For 59 år siden fik dronning Margrethe et Oluf Høst-maleri i gave. Under besøget i Gudhjem så dronningen maleriet i nye "hjemlige" omgivelser, for majestæten har lånt billedet ud til Høst-museet på Bornholm.

Dronning Margrethe følte sig godt hjemme på det berømte, men beskedne Oluf Høst museum i Gudhjem.

For malerierne på udstillingen netop nu, "Høst i kongeligt eje", tilhører nemlig dronningen undtagen et enkelt billede, der tilhører dronningens søster, prinsesse Benedikte.

 

Tre af de skønneste malerier hænger til dagligt på Marselisborg Slot i Aarhus, men blev udlånt til museet allerede i april, og malerierne vender først hjem på de kongelige vægge i slutningen af oktober.

På sommertogtets anden dag kiggede dronning Margrethe forbi og så sine egne malerier hænge i nye omgivelser netop dér, hvor de blev malet.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Dronningens fødsesldagsgave

Et af billederne, "En vinterdag" fik dronningen i gave, da hun fyldte 18 år. Fire år senere deltog hun i 1962, som tronfølger, i nogle arkæologiske udgravninger på Bornholm, og ved den lejlighed traf den unge prinsesse kunstneren Oluf Høst og spiste bl.a en privat middag hos Høst-familien.

Glæden ved Oluf Høsts malerier har dronningen stadig, og den 31. august 2017 - 55 år senere - vendte majestæten tilbage til huset i Nexø og spiste frokost i den smukke have, som også kan anes på dronningens eget maleri.

 

 
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden