Fredag, 1. september 2017 - af af Trine Larsen

Dronning Margrethe så sit eget maleri

Dronning Margrethe på Bornholm, 2017.
Dronning Margrethe på Bornholm, 2017.
Foto: Hanne Juul / Billed-Bladet
For 59 år siden fik dronning Margrethe et Oluf Høst-maleri i gave. Under besøget i Gudhjem så dronningen maleriet i nye "hjemlige" omgivelser, for majestæten har lånt billedet ud til Høst-museet på Bornholm.

Dronning Margrethe følte sig godt hjemme på det berømte, men beskedne Oluf Høst museum i Gudhjem.

For malerierne på udstillingen netop nu, "Høst i kongeligt eje", tilhører nemlig dronningen undtagen et enkelt billede, der tilhører dronningens søster, prinsesse Benedikte.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Tre af de skønneste malerier hænger til dagligt på Marselisborg Slot i Aarhus, men blev udlånt til museet allerede i april, og malerierne vender først hjem på de kongelige vægge i slutningen af oktober.

På sommertogtets anden dag kiggede dronning Margrethe forbi og så sine egne malerier hænge i nye omgivelser netop dér, hvor de blev malet.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Dronningens fødsesldagsgave

Et af billederne, "En vinterdag" fik dronningen i gave, da hun fyldte 18 år. Fire år senere deltog hun i 1962, som tronfølger, i nogle arkæologiske udgravninger på Bornholm, og ved den lejlighed traf den unge prinsesse kunstneren Oluf Høst og spiste bl.a en privat middag hos Høst-familien.

Glæden ved Oluf Høsts malerier har dronningen stadig, og den 31. august 2017 - 55 år senere - vendte majestæten tilbage til huset i Nexø og spiste frokost i den smukke have, som også kan anes på dronningens eget maleri.

 

   

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden