Dronning Margrethe sejler til Estland på sommer-besøg

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe rejser den 15. juni med kongeskibet Dannebrog til Estland på officielt besøg for at markere, at det er 800 år siden, Dannebrog-flaget faldt ned fra himlen.
Valdemarsdag, den 15. juni, bliver i år helt speciel, for dér besøger dronningen Margrethe Estland og hovedstaden Tallin.
 
Det var nemlig her, at vores flag ifølge sagnet "faldt ned fra himlen" under kong Valdemar Sejrs korstog under slaget ved Lyndanisse, det nuværende Tallin, i 1219, og hjalp dem til sejr.
 

Mange festligheder

800-års dagen markerer dronningen ved at ankomme til Tallin med kongeskibet Dannebrog på officielt besøg, hvor majestæten sammen med præsident  Kersti Kaljulaid vil deltage i en lang række markeringer og festligheder på årsdagen.
Dannebrog, der er blandt verdens ældste flag, vil også blive omdrejningpunkt for dronningens besøg i det baltiske land, hvor dronningen og præsidenten begynder dagen med at åbne guldalderudstillingen ”Dannebrog - The Flag That Fell From The Sky" på Kadriorg Slots kunstmuseum.
 
 
På udstillingen kommer besøgende til at opleve bl.a. C.A. Lorentzens berømte maleri af Dannebrog, der falder ned fra himlen. Det kendte maleri udstilles hermed første gang uden for Danmark.
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Den danske dronnings have

Efterfølgende tager dronningen del i et alsidigt program, der omfatter indvielsen af Tallinns nyanlagte have, Den Danske Dronnings Have, åbningen af en historisk udstilling samt uddelinger af forskerstipendier. Dronningen vil også være til stede på Frihedspladsen i hjertet af Tallinn, hvor der afholdes familiedag for at markere det danske og det estiske flag. Kunstnere fra både Danmark og Estland vil optræde, og efterfølgende vil dronningen og præsidenten overvære en festforestilling i Estonia Concert Hall. Om aftenen er præsidenten vært for en gallamiddag til ære for hendes majestæt. Besøget afsluttes dagen efter med en festgudstjeneste i Tallinn domkirke, der blev grundlagt kort tid efter den danske erobring i 1219, hvor korstoget netop gik ud på at gøre esterne kristne.
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden