Torsdag, 15. juli 2021 - af Trine Larsen

Dronning Margrethe snydt for dans

Dronning Margrethe. 
Dronning Margrethe. 
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe sluttede første dag på Færøerne med at være til stor fest. Majestæten ankom festklædt i folkedragt, men én af dronningens yndlingsbeskæftigelser til færøske fester, kædedans, blev hun snydt for. Læs med og se hvorfor.

Dronning Margrethe elsker at danse, og majestæten holder i særdeleshed af at danse den færøske kædedans, som dronningen altid ivrigt og med stor glæde kaster sig ud i, når hun er på disse kanter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men her til aften, hvor der var stor fest for dronningen i Nordens Hus, Færøernes mest betydningsfulde kulturhus, bliver dronningen snydt for kædedansen til festen, som også byder på fin middag og taler.

Det skyldes Corona-pandemien, at der ikke danses, for at beskytte dronningen mod smitte. Smittetrykket er de seneste uger steget betydeligt på Færøerne, og selvom alle tilstedeværende er både testet og de fleste også vaccineret, har man set sig nødsaget til at aflyse dronningen elskede kædedans.

Kædedansen afvikles normalt også ved, at alle synger specille færøske sange, der passer til dansens trit og takt, men der hverken synges ellers danses grundet Corona-pandemien lige nu.

Det har helt sikkert været en skuffelse for dronningen, der gerne har opholdt sig på gulvet i meget lang tid og altid har givet udtryk for, at kædedans var morsomt.

 

 

Der var dog alligevel underholdning til festen, idet aftenen begyndte med optræden i koncertsalen, hvor dronningen nød både moderne musik, samt det store kor, som også medvirkede i årets kongelige julekalender.

Dronning Margrethe holder af at danse færøsk kædedans. På billedet ses majestæten danse kædedans i 2016. 
Foto: Hanne Juul

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden