10. jan. 2012
Af af Annelise Weimann

Dronning Margrethe: Tænk, at Frederik ville have mig med

Dronning Margrethe og kronprins Frederik i Skt. Petersborg.
Dronning Margrethe og kronprins Frederik i Skt. Petersborg.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Dronningen har et tæt forhold til sin ældste søn, der sidste år tog hende med på Grønlandstur.

- Jeg er meget rørt over, at min store søn ville have sin ældgamle mor med sig på sådan en tur. Det var rigtig, rigtig spændende.

Det var en glad og taknemmelig dronning Margrethe, der i JJ Films stort tilrettelagte program på DR i søndags, "Dronning Margrethe. Erindringer fra Danmark", fortalte om en af de mest fantastiske oplevelser, hun har haft sammen med sin ældste søn. I maj sidste år var hun og Frederik på en oplevelsesrig rejse til Grønland, hvor de kørte på hundeslæde.

- Det er jo spændende for en mor at være på sådan en tur med sin voksne søn. Selve det at opleve den grønlandske natur på så tæt hold, som når man sidder på en slæde med 12 hunde foran. Enten boede vi i bittesmå hytter, som Siriuspatruljen benytter sig af, eller vi overnattede i telt på sneen inde på isen. Det var en fantastisk oplevelse, forklarer dronningen i den første af de to TV-udsendelser, hvor hun ser tilbage på sin lange regeringsperiode.

Det kommer tydeligt frem, at dronningen har et tæt forhold til Frederik.

- Han er meget anderledes end mig på mange måder. Først og fremmest er han jo altså en mand, og jeg er kvinde. Men vi spiller nu vældig godt sammen, synes jeg. Han har en sans for mennesker, som jeg er meget glad for, at han har.

- Han kan tale med folk bedre end - ja, jeg tror, han har nemmere ved at tale med alle slags mennesker, end jeg har. Han er mere umiddelbar.

Læs mere om: