Tirsdag, 4. januar 2011 - af af Anne Romanelli og Preben Petersen

Dronning Margrethe tæt på at slå X Factor

Dronning Margrethe holder nytårstale.

Dronning Margrethe holder nytårstale.

Foto: DR
Nytårstalen trak, som altid, virkelig mange seere hen foran skærmene i Danmark.

1.538.000 seere fulgte med på DR1, da Dronning Margrethe nytårsaften gjorde status over 2010 og bad Gud bevare Danmark. Dermed blev majestætens nytårstale den fjerdemest sete udsendelse i den forgangne uge. Måske.

Med til historien hører nemlig, at den selv samme nytårstale også trak 810.000 seere på TV2, så det samlede seertal må formodes at være langt højere. Tallene tager dog ikke højde for, om folk har zappet frem og tilbage mellem de to kanaler, og kan derfor ikke lægges direkte sammen. Man kan dog under alle omstændigheder konkludere, at dronningetalen nyder stor popularitet i befolkningen.

Til sammenligning kom landets mest populære underholdningsprogram, X Factor, ind på en tredjeplads i opgørelsen, men havde dog ikke væsentligt flere seere end Dronningens tale på DR1 - i alt 1.620.000 blev det til under premiereafsnittet nytårsdag.

Ugens mest sete program var Rådhusklokkerne på DR1 med 1.644.000 seere, mens det næstmest sete var nytårsshowet Vær velkommen - ligeledes på DR1 - med 1.631.000 seere.

DRs nye søndagsserie Lykke fik en fin start med 1.374.000 seere og blev dermed den femtemest sete udsendelse.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden