11. maj. 2016
Af Ken Richter

Dronning Margrethe tager på fire dages sommertogt

Dronning Margrethe ombord på kongeskibet Dannebrog ved en tidligere ankomst til Aarhus.
Dronning Margrethe ombord på kongeskibet Dannebrog ved en tidligere ankomst til Aarhus.
Foto: Niels Henrik Dam
Dronning Margrethe besøger alene Nakskov, Maribo og Varde

Dronning Margrethe er i år for første gang alene, når hun med kongeskibet Dannebrog tager på sommertogt rundt i kongeriget.

Tidligere har besøgene været af én-dags varighed, fordi majestæten og prins Henrik delte opgaverne mellem sig. Men efter prins Henrik er gået på pension, må dronningen klare det hele selv, og derfor er besøgene nu delt ud over to dage.

Første stop er 1. og 2. juni, hvor dronning Margrethe besøger Lolland Kommune, og de to følgende dage - 3. og 4. juni - er det Varde Kommune, der får kongeligt besøg.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Dronning Margrethe markerer by-jubilæer

På Lolland er det specielt byerne Nakskov og Maribo, der kan glæde sig over, at regenten kigger fordi. I år kan de to byer nemlig fejre henholdsvis 750 og 600 års jubilæum, og alle festlighederne kulminerer netop den dag, hvor dronningen er gæst i byerne.

Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen glæder sig til det fornemme besøg:

- Det er en stor ære for hele Lolland Kommune at få muligheden for at præsentere hendes majestæt dronningen for vores dejlige landsdel. I Lolland Kommune er vi langt fremme på flere områder, og jeg glæder mig til, at vi sammen skal vise nogle af de mange initiativer frem, udtaler borgmesteren blandt andet på kommunens hjemmeside.

Også i Varde Kommune er der fuld gang i forberedelserne. Her skal dronning Margrethe blandt andet køre gennem byen i karet ledsaget af garderhusarerne.

Med i karten er borgmester Erik Buhl, der som vært glæder sig til at vise sin kommune frem.

- Det bliver en stor oplevelse for os alle sammen at se hendes majestæt dronningen i vores historiske bymidte, og jeg håber, at rigtig mange vil være med til, at dagene bliver festlige, siger Vardes borgmester på kommunens hjemmeside.

Lørdag 4. juni slutter sommertogtet med et tre timer langt program, hvor dronningen blandt andet besøger den tyske flygtningekirkegård ved Oksbøl, og hun kommer tæt på den naturgenoprettede Filsø.

LÆS MERE: Dronning Margrethe uddelte pris i eget navn

Se billeder fra regentparrets sommertogt 2015:

GALLERI: Regentparrets sommertogt

Læs mere om: