14. sep. 2015
Af Lene Skriver Bak

Dronning Margrethe tegner årets julemærke

Dronning Margrethe åbner udstillingen "Farvens Sjæl" på Arken
Dronning Margrethe åbner udstillingen "Farvens Sjæl" på Arken i 2012.
Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Dronning Margrethe har til stor glæde for Julemærkefonden sagt ja til at udforme årets julemærke.

Når årets julemærke kommer i handlen d. 29. oktober, vil danskerne kunne støtte Julemærkefonden og samtidig sikre sig et kongeligt kunstværk – det er nemlig dronning Margrethe, der er kunstneren bag dette års julemærke.

Dronning Margrethe har to gange tidligere været årets julemærkekunstner. Tilbage i 1970 fik den daværende tronfølger julemærke-debut og i 2003 stod dronningen bag julemærke nummer 100.

VIDEO: Minidokumentar: Kom med bag kulisserne, når dronning Margrethe og prins Henrik tager på sommertogt

Dronning Margrethe bag og på julemærket

Også denne gang er der en særlig anledning at markere med dronningens deltagelse. I år ville manden bag julemærket, Einer Holbøll, nemlig være fyldt 150 år.

- Vi er rigtig glade og taknemmelige for, at H.M. Dronningen har sagt ja til at udforme dette års Julemærke. Vi kan ikke forstille os en bedre måde at fejre Einar Holbøll på. Hans idé har gennem årene betydet hjælp til mere end 75.000 børn i Danmark, siger Julemærkefondens direktør, Søren Ravn Jensen i en pressemeddelelse.

Det er dog ikke kun som kunstner bag julemærket, at dronning Margrethe har slået sine folder.

To gange har dronningen været portrætteret på julemærket. I 1942 var det den lille prinsesse Margrethe, der prydede mærket og i 1972 blev tronskiftet markeret på årets julemærke med et portræt af dronningen.

Dette års julemærke bliver afsløret på Københavns Rådhus den 28. oktober. Her vil dronning Margrethe deltage som årets kunstner, mens hendes svigerdatter, kronprinsesse Mary deltager som protektor for Julemærkefonden. Sammen vil de afsløre årets mærke.

Læs mere om: