Dronning Margrethe til åbning af Mærsk Tårnet

Dronning Margrethe.

Dronning Margrethe.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Da Nørrebros nye varetegn Mærsk Tårnet blev indviet, var dronningen æresgæst.

Onsdag, 18. januar 2017 - af Trine Larsen
Dronning Margrethe var onsdag til åbningen af Mærsk Tårnet, som den nye afdeling af Det Sundhedsfaglige Fakultet under Københavns Universitet hedder. 

Sådan får du BILLED-BLADETs T-shirt
Klik her og se vores fine sommertilbud!

 
Det 15 etager høje tårn, der ligger overfor Rigshospitalet på Blegdamsvej i København har været mere end fire år undervejs. 
 
Opførelsen af Mærsk Tårnet begyndte i 2012, og bygningen er nu færdig og vil fremover huse nogle af verdens førende forskere indenfor sundhedsvidenskab. 
 
 
Den imponerende bygning er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller, og det er bestemt ikke tilfældigt, at den 1,5 milliard dyre bygning er blevet døbt Mærsk Tårnet.
 
Det er nemlig A.P. Møller Fonden, der har bidraget med 600 millioner kroner, foruden 125 millioner til inventar, så fonden har gravet dybt i pengetanken. 
 
 
A.P. Møller Fondens formand, Ane Mærsk-McKinney Uggla var dog også til stedet i auditoriet, hvor selve indvielsen blev fejret og overværet af godt 500 indbudte gæster. 
 
 
Universitets dekan Ulla Wewer og rektor Ralf Hemmingsen tog imod dronningen, der fra sin plads på første række hørte hele ni taler, inden bl.a operasanger Steen Byriel fra Det Kongelige Teater sang.