13. jul. 2018
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe til ballet med vennerne

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe elsker ballet og i morgen lørdag tager dronningen turen fra Marselisborg Slot til Møllerup Gods for at se Verdensballetten.

Dronning Margrethe glæder sig uden tvivl til, at hun i morgen aften skal opleve Verdensballettens forestilling på Møllerup Gods på Djursland.

Dronning Margrethe går op i kunst

Dronningen, der for tiden opholder sig på Marselisborg Slot, tager gerne turen til Møllerup Gods for at se ballet, for dronningen går utrolig meget op i den kunstart.

Ikke alene har dronningen selv danset ballet i mange år, men nu hvor det ikke længere lader sig gøre, laver majestæten både scenografi og kostumer til balletforestillinger i bl.a. Tivolis Patomimeteater.

Og Verdensballettens forestilling i morgen aften er ikke alene et herligt gensyn med de dygtige kunstnere, det bliver også et hyggelig aften i gode venners selskab.

Prins Henriks digt læst op sidste år

Det er nemlig dronningens tidligere hofdame og gode veninde, Lena von Lüttichau og hendes familie, godsejerparret Anne Sofie og Stig Gamborgs ejedom, Møllerup Gods, der danner rammen om Verdensballettens forestilling for syvende gang.

Dronningen var også på plads sidste år og skulle have oplevet balletten sammen med sin mand, prins Henrik. Han var nemlig en del af Verdensballetten, idet han havde indtalt sit eget digt ”Côte á côte” på fransk, og hans dybe stemme tilsat musik var blevet omsat til en ballet, i øvrigt efter en idé fra netop Anne Sophie Gamborg.

Prins Henrik så ballet fra sygehuset

Men prinsen nåede aldrig til Møllerup Gods for at opleve den nye ballet-opførelse, idet prinsen netop under ferien på Marseligborg blev indlagt på hospitalet og efterfølgende opereret. Til gengæld blev det optaget og prinsen kunne glæde sig over optagelserne fra Sygesengen på Skejby Sygehus, hvor flere måneders sygdomshistorie for prins Henrik tog sin begyndelse.

I morgen er dronningen tilbage hos sine gode venner og med dem omkring sig, og med en dejlig balletaften i sigte, er den første sommer uden prins Henrik måske nemmere for dronningen at kapere.

Læs mere om: