Lørdag, 21. november 2020 - af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe til et brag af en lukket fødselsdagsfest

Dronning Margrethe
Foto: Claus Fisker
Dronning Margrethe nød en herlig aften med masser af skøn musik, da hun deltog i et brag af en lukket årsfest.

Dronning Margrethe har oplevet flere aflysninger af store begivenheder på det seneste på grund af corona-situationen, men fredag aften var der endelig en skøn fest på programmet, der ikke blev aflyst eller udsat.

Dronning Margrethe er protektor

Som protektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium var dronningen med til at fejre musikkonservatoriets 153-års fødselsdag.

Et brag af en begivenhed

Fejringen var et brag af en begivenhed og viste alle, at selvom det er en lidt mørk tid med mange restriktioner, så kan man godt feste alligevel.

Musikkonservatoriets fødselsdag blev traditionen tro markeret med en årsfestkoncert, der blandt andre havde deltagelse af DKDMs Symfonikorkester og den tyske dirigent, Julien Salemkour, som i 2011 fik tildelt ærestitlen ”Staatskapellmeister” i Berlin.

Nød koncerten

Dronning Margrethe kunne nyde, at koncerten blev indledt med en opførelse af Kongesangen fra 1779, Kong Christian stod ved højen mast, ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Symfoniorkester.

Masser af god musik

Det gjorde et godt indtryk på dronningen og var en fornem indledning på en helt igennem festlig aften med masser af god musik.

Lukket for offentligheden

Musikkonservatoriet blev grundlagt i 1867 og kan altså derfor fejre 153. fødselsdag i år. 

Årsfestkoncerten var i år lukket for offentligheden som følge af situationen vedrørende Covid-19.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden