Fredag, 16. november 2018 - af Trine Larsen

Dronning Margrethe til fest på universitetet

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Martin Høien
Dronning Margrethe deltog fredag i Københavns Universitets årsfest og slutter dagen i Operaen

Dronning Margrethe ankom smuk og veloplagt til årsfest på Københavns Universitet. Den årlige festforestilling i festsalen byder på traditioner, taler og masser af fornemme priser og hæder.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Budt velkommen

Dronning Margrethe blev budt velkommen af rektor Henrik C. Wegener og bestyrelsesformand Mands Krogsgaard Thomsen, der måtte modtage majestæten ved en anden indgang, idet en række studerende demonstrerede mod nedskæringer ved hovedindgangen, hvor uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers ankom. Demonstrationen foregik dog så fredeligt, at ministeren lod sig interviewe til univertitetes TV-platform. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prisuddeling

I år var festforelæsningen ved professor Timo Minssen fra Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, og efter hans spændende indlæg var det tid til overrækkelse af Undervisningsprisen, Innovationsprisen og Studiemiljøprisen.

Dronning Margrethe overværede derefter promoveringerne og proklamationerne af årets æresdoktorer, ligesom majestæten også så årets Guldmedaljer, sølvmedaljer og rejselegater bliver uddelt medaljer til de studerende, der har vundet medalje for deres besvarelse af prisopgaver.

Fredag aften fejrer universitetet Årsfesten med dronningen som æresgæst ved forstillingen Trubaduren af Giuseppe Verdi.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden