Dronning Margrethe til fest på universitetet

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Martin Høien

Dronning Margrethe deltog fredag i Københavns Universitets årsfest og slutter dagen i Operaen

Fredag, 16. november 2018 - af Trine Larsen

Dronning Margrethe ankom smuk og veloplagt til årsfest på Københavns Universitet. Den årlige festforestilling i festsalen byder på traditioner, taler og masser af fornemme priser og hæder.

Få BILLED-BLADET leveret - hele sommeren
Klik her og se vores fine sommertilbud!

Budt velkommen

Dronning Margrethe blev budt velkommen af rektor Henrik C. Wegener og bestyrelsesformand Mands Krogsgaard Thomsen, der måtte modtage majestæten ved en anden indgang, idet en række studerende demonstrerede mod nedskæringer ved hovedindgangen, hvor uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers ankom. Demonstrationen foregik dog så fredeligt, at ministeren lod sig interviewe til univertitetes TV-platform. 

Prisuddeling

I år var festforelæsningen ved professor Timo Minssen fra Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, og efter hans spændende indlæg var det tid til overrækkelse af Undervisningsprisen, Innovationsprisen og Studiemiljøprisen.

Dronning Margrethe overværede derefter promoveringerne og proklamationerne af årets æresdoktorer, ligesom majestæten også så årets Guldmedaljer, sølvmedaljer og rejselegater bliver uddelt medaljer til de studerende, der har vundet medalje for deres besvarelse af prisopgaver.

Fredag aften fejrer universitetet Årsfesten med dronningen som æresgæst ved forstillingen Trubaduren af Giuseppe Verdi.