10. jan. 2020
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe til kæmpe fest

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe deltager i aften, sammen med sin søster prinsesse Benedikte, i den kæmpe store fest, som regeringen med statsminister Mette Frederiksen i spidsen afholder i forbindelse med 100-året for Genforeningen.

Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte er i aften æresgæster i Det Kongelige Teater, når regeringen inviterer til kæmpe fest i anledning af 100 året for genforeningen.

Sammen med Slesvig-Holsteins ministerpræsident Daniel Günter og godt 1300 andre prominente gæster bliver der taget hul på festlighederne i anledning af Genforeningen, hvor der efter folkeafstemning i 1920 blev lavet ny grænse mellem Danmark og Tyskland og som 10. og 11. juli 1920 blev markeret ved, at kong Christian X red på en hvid hest over grænsen og deltog i folkefesten på Dybbøl Banke.

Siden har mindretal på begge sider af grænsen levet i fred og fordragelighed og den sameksistens og de gode relationer er stadig noget, der lægges mærke til overalt i verden.

Er du ikke blandt de heldige, som har fået invitation til festforestillingen i Det Kongelige Teater, kan du følge aftenens højdepunkter på DR2 kl.21-22.30.

Læs mere om: