Fredag, 15. marts 2013 - af Jan Bergman

Dronning Margrethe til prinsesse Lilians begravelse

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Dansk kongehus er repræsenteret med dronning Margrethe ved Lilians begravelse i Stockholm.

Begravelsen af den svenske prinsesse Lilian, der døde søndag 97 år gammel, foregår fra slotskirken på det kongelige slot i Stockholm lørdag klokken 13

Begravelsen får dansk deltagelse, når dronning Margrethe lørdag ankommer til den svenske hovedstad.

Ifølge det svenske hof får offentligheden i dag mulighed for at tage afsked med den afholdte prinsesse mellem klokken 12 og 15.

Lørdag samles den kongelige familie så til et sidste respektfuldt farvel til den afholdte prinsesse, og efter ceremonien, bliver prinsesse Lilian begravet på den kongelige gravplads ved Haga slot.

I går blev prinsesse Lilians kiste bragt til slottet og den kongelige familie var samlet til en privat mindehøjtidelighed.

At begrave en prinsesse er forbundet med mange gamle traditioner i den kongelige familie. Hoffet, såvel som den kongelige familie er dybt involveret i planlægningen.

Prinsesse Lilian er oprindeligt født i Storbritannien. Derfor er der en præst fra den Engelske Kirke med under ceremonien. Nicholas Howe, vil sammen med Michael Bjerkhagen bistå prædikant Lars-Göran Lönnermark under lørdagens begravelses-ceremoni.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden