Fredag, 14. juni 2019 — af Trine Larsen

Dronning Margrethe til stor fest i Estland

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Claus Fisker
Dronning Margrethe ankommer lørdag morgen med kongeskibet Dannebrog til Estland for at deltage i festlighederne i anledning af 800-året for flaget Dannebrog - og samtidig fejres 100-året for republikken Estland.

Dronning Margrethe skal i weekenden besøge Estland for at markere, at det ifølge sagnet er 800 år siden, at flaget Dannebrog faldt ned fra himlen.

Dronning Margrerhe bliver modtaget i hovedstaden Tallin, og det kommer til at ske under stor festlighed, for alle sejl er sat til for at byde dronningen velkommen. Majestæten vil blive budt velkommen af Estlands præsident Kersti Kaljulaid, der modtagre dronningen officielt på byens maritime museum. Herfra går turen til præsidentpaladset, hvor dronningen efter fotografering skal skrive i gæstebogen, inden besøget for alvor går i gang.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da Dannebrog faldt ned fra himlen

I løbet af dagen vil dronningen deltage i åbningen af flere udstillinger bl.a. guldalderudstillingen "Dannebrog - Flaget, der faldt ned fra himlem" på Kadriorg Slots kunstmuseum. Det er nemlig første gang, at C.A. Lorentzens mesterlige maleri "Slaget ved Lyndanisse" udstilles udenfor Danmark. Maleriet gengiver slaget og og viser kong Valdemar Sejrs korstog i det nuværende Tallin. Det siges, at Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 og gav kongen og hans korsriddere mod og styrke til at vinde slaget. Derfor kaldes dagen 15. juni også for Valdemars dag.

Dagen igennem vil dronningen sammen med præsident Kersti Kaljilaid deltage i arrangementer, som er en del af 800-års markeringen, bl.a. en nyanlagt have, Den Danske Dronnings have.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Gallamiddag for dronningen

Senere vil dronningen deltage i festligheder på Frihedspladsen i Tallin, hvor danske og estiske kunstnere optræder, ligesom dronningen vil deltage i en festforestilling i Estonia Concert Hall.

Om aftenen er præsidenten vært ved en gallamiddag til ære for dronning Margrethe, og søndag deltager dronningen i en festgudstjeneste i Tallins domkirke, der blev grundlagt kort tid efter den danske erobring, der netop gik ud på at gøre esterne kristne.

Der venter dronningen en tæt pakket festdag i Estland, der samtidig i år kan markere 100-året for replblikkens Estlands indførelse.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden